BMW 2002 Alpina

De BMW 2002 was een echte trendzetter met de sportieve betaalbare sedan en kan gezien worden als grondlegger voor de verkoopsuccessen van de huidige range BMW’s. Het model bood sportieve rijeigenschappen in een praktisch jasje. De 2002 was dan ook de lang gedroomde verkoophit van de Duitsers. Van 1968 tot 1976, toen de BMW 3-serie zich aandiende, zijn er maar liefst 320.806 stuks van de band gerold.

De onafhankelijke wielophanging, het lage zwaartepunt, de korte wielbasis en de overzichtelijkheid maken dit karretje tot een ontzettend leuke rijdersauto. Niet een typische oldtimer met stevige verzamelwaarde, wel erg leuk en meer een soort van cult-auto. Overigens vandaag de dag nog steeds prima bruikbaar als daily driver. Echter omdat de auto’s gedurende al die jaren door de meeste berijders flink gebruikt zijn, en ook niet vrij van roest zijn in de meeste gevallen, is het een flinke uitdaging een goed exemplaar te vinden.

BMW 2002 Alpina

Deze BMW 2002 Alpina in Inka Oranje met matzwarte accenten wordt in België te koop aangeboden door Bavaria Motors, in 1972 werd de auto op kenteken gezet als 1602 en later is deze omgebouwd naar Alpina A3 specificaties. De motor zou 150pk leveren, mede dankzij dubbele Weber carburateurs, een snellere nokkenas en een spaghetti uitlaatspruitstuk. De ophanging en aandrijflijn is volledig Alpina uitgevoerd.

In het interieur tref je een Momo Prototipo stuurwiel  aan en leren sportkuipjes voor de nodige ondersteuning in snelle bochten. Daarnaast is er een Wiechers rolkooi gemonteerd. De auto zou in zeer goede staat verkeren. Het prijskaartje vermeldt € 49.900.

Deel hieronder je mening over deze BMW!

Tags from the story
,
0 replies on “BMW 2002 Alpina”