Alfa Romeo Giulia GT Junior 1967

De Alfa Romeo GT, intern bekend als de Alfa Romeo 105/115 serie, is een reeks Coupé’s gebouwd tussen 1963 en 1977. Het was de opvolger van de gevierde Giulietta Sprint maakte gebruik van een verkort platform van de Giulia.

De Italiaan Giorgetto Giugaro tekende voor het ontwerp en dat bleek een schot in de roos! Vandaag de dag wordt het model nog steeds geroemd om zijn perfecte verhoudingen van staal en glas. Ook de rechtopstaande grille met grote koplampen waren voor die tijd baanbrekende stijlelementen en werd door vele andere autofabrikanten gekopieerd.

Alle types beschikten over een viercilinder motor variërend van 1.290cc tot 1.962cc in combinatie een handgeschakelde vijfbak. Rondom werden er schijfremmen gemonteerd.

HET AANBOD

Deze Alfa Romeo Giulia GT Junior uit 1967 is onlangs geïmporteerd uit Italië en wordt nu te koop aangeboden in Nederland. Het betreft een GT uit met de zogenaamde “brievenbus”, vernoemd naar de opening tussen de grille en de motorkap. De auto is door een Alfa-specialist helemaal klaar gemaakt voor de verkoop. De  harde carrosserie, lak en het interieur zouden nog geheel origineel zijn. Ook technisch zou de Alfa in goede staat verkeren. De prijs van deze begeerlijke Italiaan is helaas op aanvraag. Zie HIER voor de advertentie op Marktplaats.

Deel hieronder je mening over deze Alfa!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo Giulia GT Junior 1967”