Alfa Romeo Alfasud Sprint 1.5 Veloce Trofeo 1981

De Alfasud Trofeo vond voor het eerst plaats in Oostenrijk op initiatief van de voormalige coureur Ortner waarbij het deelnemersveld enkel uit de Alfasud bestond. Het bleek een instant succes waardoor er in Italie, Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland een Alfasud Trofeo cup werd verreden. De klasse was met name bedoeld voor de jonge ambitieuze coureurs als opstap naar het “serieuze” werk.

De Alfa Romeo Alfasud Sprint 1.5 Veloce Trofeo was een special edition die in 1982 verscheen om de relatie tussen de Alfasud en de Trofeo cup te benadrukken. Het model onderscheidde zich van de minder exotische familieleden door zijn zilvergrijze metallic lak met donkerblauwe streep in het midden en uiteraard de Trofeo badges. Het interieur was uitgevoerd in een exclusieve grijze tweedstof . Onder de kap lag een 1.5 liter viercilinder met een vermogen van 95pk waardoor de Trofeo een topsnelheid kon behalen van 175 km/u.

HET AANBOD

Deze Alfa Romeo Alfasud Sprint 1.5 Veloce Trofeo uit 1981 wordt te koop aangeboden in Duitsland. De Alfasud is splinternieuw met slechts 240km op de teller! Gedurende de periode 1981 tot 2014 is de Alfa in bezit geweest van dezelfde eigenaar, een Italiaanse verzamelaar, die de auto nooit op kenteken heeft gezet. Op 9 januari 2015 is de auto op kenteken gezet in Duitsland en direct weer geschorst, waarschijnlijk om de Alfasud geïmporteerd te krijgen. Van dit model zijn maar 400 exemplaren gebouwd waarvan dit waarschijnlijk de enige is in nieuwstaat. De opbrengst van deze zeer goed gedocumenteerde Alfa wordt geschat tussen de € 24.000 en € 30.000. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over deze Alfa!

Tags from the story
One reply on “Alfa Romeo Alfasud Sprint 1.5 Veloce Trofeo 1981”

Comments are closed.