3 tips om je oldtimer of youngtimer snel te verkopen

De gemiddelde autoliefhebber is wispelturig als het gaat om zijn of haar droomgarage. Wanneer je iemand meerdere keren vraagt naar de top 3 modellen in de ultieme droomgarage zul je merken dat de keuze net zo veranderlijk is als het weer. Zo kan het ook voorkomen dat je onverwacht op een aanbod stuit dat niet te weerstaan is, echter zal je waarschijnlijk eerst je huidige oldtimer of youngtimer moeten verkopen. Er kunnen ook andere omstandigheden zijn, zo zagen we een behoorlijke toename van het aanbod toen vorig jaar de regels ten aanzien van de motorrijtuigenbelasting wijzigden voor oldtimers waardoor eigenaren hun trotse bezit massaal dumpten. Tenzij je een geluksvogel bent waar een grotere verzameling voor is weggelegd kan het dus voorkomen dat er binnen korte tijd een verkooptransactie geforceerd moeten worden. Hoe pak je dat aan? Er zijn een drietal opties:

1. Zeer aantrekkelijk aanbieden: hiermee bedoelen we met name, hanteer een prijs die niet te weerstaan is, geef daarbij wel aan waarom je snel moet verkopen. Te goedkoop maakt weer verdacht namelijk. Andere handige tips vindt je hier.

2. Veilen: er zijn in Nederland een aantal oldtimerveilingen zoals bijvoorbeeld Catawiki. Het voordeel is dat je oldtimer of youngtimer binnen een gestelde tijd gegarandeerd verkocht wordt. Je kan een minimumprijs instellen, doe je dit niet loop je het risico op een te lage opbrengst.

3. Direct verkopen: wil je direct zekerheid kan je bijvoorbeeld de website laat je auto taxeren gebruiken,  hier worden centraal auto’s ingekocht. De voordelen? Het is gegarandeerd binnen 24 uur geregeld en geheel gratis. Je krijgt logischerwijs niet de hoofdprijs, het biedt wel meteen een oplossing.

De juiste keuze is afhankelijk van de tijd die je hebt, de opbrengst die je minimaal wil behalen en het type auto. De mate van exclusiviteit en coulantheid van het type auto zullen voor een groot deel de keuze voor het juiste verkoopkanaal bepalen.

Deel hieronder je mening over dit artikel!

0 replies on “3 tips om je oldtimer of youngtimer snel te verkopen”