Willys Overland Station Wagon 75

Waarschijnlijk kunnen we deze Willys Overland, die in 1946 werd geïntroduceerd, beschouwen als de eerste SUV ter wereld. Het was Willys-Overland Motors namelijk die op basis van de Willys Jeep een station wagon in massa productie bouwde met een volledig stalen chassis specifiek bedoeld als personenauto. De Willys was vergeleken met de toen nog veel toegepaste houten bodies veel veiliger en makkelijker te onderhouden. In eerste instantie lag er een viercilinder onder de kap, in 1948 werd er ook een zescilinder leverbaar. In 1949 werd vierwielaandrijving als optie toegevoegd.

Het model zou tot 1965 in productie blijven toen deze werd afgelost door de Wagoneer en werd een van de grootste verkoopsuccessen na de Tweede Wereldoorlog voor het Amerikaanse merk. Dat had mede te maken met de ontwikkeling van de nieuwe stedelijke buitenwijken waar de Overland zich thuis voelde door zijn praktische inzetbaarheid. Door het intensieve gebruik zijn er uiteindelijk maar weinig van deze modellen overgebleven, zeker in Europa. Een zeldzame verschijning op de aanbodsites dus.

HET AANBOD

Deze Willys Overland Station Wagon uit 1951 in Maroon Red wordt te koop aangeboden in Nederland. Enkele jaren geleden is de auto vanuit Nevada USA naar Nederland gehaald om deel uit te maken van een museum. Echter door ruimtegebrek staat deze nu te koop. De stalen carrosserie is voorzien van de karakteristieke woody look. De kilometerteller geeft een bescheiden 54.633 mijlen aan. Let ook op de coole ventilator op het dashboard die de passagiers koel moest houden. De Willys is voorzien van vierwielaandrijving. De prijs van deze unieke Amerikaan is € 18.950. Zie HIER voor de advertentie van Bloemendaal Classic & Sportscars.

Deel hieronder je mening over deze Willys!

Tags from the story
0 replies on “Willys Overland Station Wagon 75”