Wartburg 353 Rallye Monte Carlo Replica

De Wartburg 353 is van 1966 tot 1989 gebouwd door Automobielwerk Eisenach (AWE) in Oost-Duitsland als opvolger van de Wartburg 312. De 353 had ten opzichte van zijn voorganger een geheel nieuw ontwerp maar deelde de tweetaktmotor, chassis en schroefvering nog wel met de Wartburg 312. Ook in Nederland werd de auto geleverd door De Binckhorst Auto & Motor Import in Den Haag, echter in 1974 werd de import gestaakt omdat de motoren niet meer konden voldoen aan de emissie-eisen.

De 353 maakte opvallend genoeg zijn opwachting in de internationale rallysport. Het fabrieksteam werd in 1971 en 1972 totaal 3 keer overall winnaar, 24 keer klassewinnaar en eindigde 9 keer als landelijk kampioen.

HET AANBOD

Deze Wartburg 353 Rallye Monte Carlo Replica uit 1981 wordt te koop aangeboden in Duitsland. De Wartburg is geheel opnieuw opgebouwd naar de reglementen die in 1981 van toepassing waren in de rallysport. De carrosserie is gedemonteerd, gestraald, gerestaureerd en daarna van de binnen- en buitenzijde voorzien van Standox lak. De voor- en achteras zijn opnieuw opgebouwd en aangepast met Bilstein schokdempers. Daarnaast is de versnellingsbak aangepakt en de motor voorzien van drie nieuwe carburateurs. Het interieur is uiteraard ook flink aangepakt en geheel geprepareerd voor het rijden van rally’s. Je kan zo instappen en deelnemen aan dat soort historische evenementen! De Wartburg in nieuwstaat kost € 19.000. Zie HIER voor de advertentie op Mobile.de.

Deel hieronder je mening over deze Wartburg!

Tags from the story
0 replies on “Wartburg 353 Rallye Monte Carlo Replica”