Volkswagen Golf GTI 1.6 Mk1

De Golf 1 GTI was een belangrijke auto in de automobiele historie doordat het de eerste praktische hatchback was die over sportwagenprestaties beschikte. Daarmee kwam het serieuze werk op de linkerbaan voor de “gewone man” ineens binnen bereik. Met zijn 1.6 liter motor met 110pk wist de GTI voor die tijd indrukwekkende prestaties neer te zetten. Mede door zijn lage gewicht van 810kg was er een topsnelheid haalbaar van 182 km/u en werd de sprint van 0 naar 100 km/u in 9,2 seconden afgerond.

In tegenstelling tot wat je van Volkswagen zou verwachten was de roestprotectie niet al te best en zijn er weinig exemplaren van deze oer-GTI overgebleven. Een goed en origineel exemplaar is dan ook moeilijk te vinden en heeft de Volkswagen Golf 1 GTI al geruime tijd de stijgende lijn te pakken qua waarde.

Volkswagen Golf GTI 1.6 Mk1

Deze zilvergrijze Volkswagen Golf GTI 1.6 MK1 uit 1981 wordt in Portugal aangeboden via Classic-Trader. Het lijkt ons een uitstekende investering aangezien de iconische hot hatch slechts 126.000km ervaring heeft, volledig origineel zou zijn en nooit onderdeel hebben uitgemaakt van een restauratie.

Het voordeel van het Portugese klimaat is dat de roestduivel zich daar niet regelmatig laat zien. Voor € 15.000 mag jij je eigenaar noemen van de stuk autohistorie, wie durft?

Deel hieronder je mening over deze Volkswagen!

Tags from the story
One reply on “Volkswagen Golf GTI 1.6 Mk1”

Comments are closed.