Video: Het Beest van Turijn keert terug naar Goodwood, luister en huiver!

Van Het Beest van Turijn, oftewel de Fiat S76, zijn slechts twee exemplaren gebouwd waarbij de 28,5 (!) liter viercilinder zich in 1911 de snelste auto ter wereld mocht noemen met een topsnelheid van 217 km/u. Eén exemplaar is destijds door Fiat ontmanteld, het andere exemplaar kwam na wat omzwervingen via Rusland en Australië bij de huidige eigenaar terecht, weliswaar zonder motorblok. Het bijzondere motorblok werd echter gevonden uit de restanten van het ontmantelde exemplaar en de restauratie kon ingezet worden.

Binnenkort zal de trotste eigenaar, Duncan Pittaway, zijn curieuze exemplaar de heuvel opjagen tijdens het fameuze Goodwood Festival of Speed (26 tot 29 juni a.s.) nadat deze maar liefst 100 jaar heeft stilgestaan. Daarvan besteedde hij maar liefst 10 jaar aan de restauratie.

We kregen echter nu al een klein voorproefje van het optreden op Goodwood en dat is op zijn minst spectaculair te noemen…. Luister en huiver naar dit zwaar rokende vuurspuwende monster met een weerzinwekkend geluid!

Deel hieronder je mening over dit artikel!

Tags from the story
0 replies on “Video: Het Beest van Turijn keert terug naar Goodwood, luister en huiver!”