Triumph TR6

De Triumph TR6 is gebouwd tussen 1968 en 1976 door British Triumph Motor Company en was de bestseller in het TR-programma met 94.619 geproduceerde exemplaren. Daarvan werd het grootste gedeelte geëxporteerd. De carrosserie was grotendeels gelijk aan zijn voorgangers, de TR4 en TR5, echter de voor- en achterzijde waren meer afgerond. Onder de kap lag een Triumph 2.5 liter zes-in-lijn met Lucas mechanische brandstofinjectie, in de USA werd deze geleverd met carburateurs. Dat was goed voor zo’n 150pk.

Triumph TR6

Deze stoere groene Triumph TR6 wordt in Denemarken door Stelvio Automobili. Zoals veel van deze modellen is ook dit exemplaar nieuw geleverd in de USA en 20 jaar geleden naar Denemarken gehaald waar deze een frame-off restauratie onderging. Daarbij zijn diverse bodypanelen vervangen met originele onderdelen, de motor werd toen iets gekieteld en de auto werd van een nieuwe laklaag in British Racing Green voorzien.

Ook het onderstel werd aangepakt met onder andere verstelbare Spax dempers, speciale Yokohama banden en competitieremmen mogen niet ontbreken bij een auto met deze looks. Volgens de verkoper is de auto erg krachtig en rijdt deze erg scherp. Aan de veiligheid is ook gedacht met een rolkooi en brandblusser. De auto was dan ook gebouwd voor deelname aan trackdays maar het kwam nooit zover. Deze ongetwijfeld vermakelijke Britse sporter kost € 34.000.

Deel hieronder je mening over deze Triumph!

Tags from the story
0 replies on “Triumph TR6”