Schuurvondst Portugal

Over deze schuurvondst circuleren de wildste verhalen op het internet en bereikte ons met de volgende uitleg. Een Amerikaan zou de Portugese boerderij met land gekocht hebben als pensioenvoorziening nadat deze al 15 jaar te koop haf gestaan. Pas na aankoop zou de fortuinlijke koper een dichtgelaste schuur openen en deze enorme verzameling van fraaie oldtimers aantreffen. Aangezien dit niet bepaald geloofwaardig is ging de Amerikaanse journalist Tom Cotter op zoek naar het echte verhaal achter deze benijdenswaardige collectie.

Omdat dit soort grote autocollecties niet zomaar ineens ontstaan en lastig voor de buitenwereld geheim te houden zijn moest er een meer realistisch verhaal achter de schuurvondst zitten. Uiteindelijk kwam Cotter in contact met de fotograaf die namens de eigenaar van de auto’s de foto’s had gemaakt. De fotograaf had een geheimhoudingsplicht, echter met toestemming van de eigenaar mocht hij vertellen hoe de collectie tot stand is gekomen. De eigenaar van de auto’s had namelijk in de jaren ’70 en ’80 een autobedrijf, de bijzondere exemplaren die zijn garage passeerden zette hij apart in de schuur. Toen deze vol was werden de deuren (vreemd genoeg) dichtgelast. Volgens de fotograaf zouden er maar liefst 180 exemplaren opgeslagen staan in de buurt van Lissabon.

Zie hieronder voor een slideshow waarin een aantal auto’s uit de schuur benoemd worden:

De eigenaar zou echter geen enkele behoefte hebben om auto’s te verkopen. Wellicht zien we de auto’s in de toekomst op een veiling verschijnen en komen we meer te weten over welke juweeltjes onder het stof verstopt zitten.

Welke auto’s herken jij nog meer in deze coole collectie? Zie HIER voor alle beschikbare foto’s.

Tags from the story
0 replies on “Schuurvondst Portugal”