Redux Leichtbau, de reïncarnatie van de legendarische E30 M3

Simon Lord is de drijvende kracht achter Redux Leichtbau en hij heeft grootse plannen. Hij wil namelijk, net zoals Singer met de Porsche 911 heeft gedaan of Eagle met de Jaguar E-Type, een geheel nieuwe lichtgewicht high performance BMW E30 M3 gaan bouwen in kleine serie van 30 stuks. Daarvan zijn er 9 exemplaren bedoeld als prototype en de overige bestemd als productie auto’s.Redux E30 M3 03Redux E30 M3 02

De investeerders die dit mogelijk hebben gemaakt krijgen allemaal hun eigen M3 op maat geleverd. Het wordt een mix van de jaren 80 DTM en BTCC auto gecombineerd met aspecten uit andere klassieke BMW’s zoals de 3.0 CSL Batmobile. Volgens de geestelijk vader wordt het “een racewagen die is ingezet kan worden voor dagelijks gebruik”.

Redux E30 M3 06 Redux E30 M3 05

Is het dan een gemodificeerde E30 M3? Nee daarmee doe je de auto tekort, het is een volledig opnieuw opgebouwd chassis met een carbon carrosserie, een op maat gemaakt interieur en veel techniek uit de DTM. En dat alles zoveel mogelijk met de hand gebouwd. Wil je een exemplaar kopen? Het orderboek schijnt geopend te zijn, dat terwijl de prijs nog vastgesteld moet worden. Het zal geen koopje worden, en wanneer Redux het net zo smaakvol doet als de heren van Singer kunnen we binnenkort een hele coole reïncarnatie van de E30 M3 verwachten! Voor meer informatie kan je de website van Redux Leichtbau bekijken.

 

Deel hieronder je mening over dit artikel!

Tags from the story
,
0 replies on “Redux Leichtbau, de reïncarnatie van de legendarische E30 M3”