Porsche 911 SC Backdate

Voor het modeljaar 1978 werd het 911 modellenprogramma beperkt tot twee modellen, de 911 SC (Super Carrera) werd de vervanger van de 911 en Carrera modellen. Pas in 1984 diende de Carrera zich weer aan als opvolger van de SC. De eerste serie SC-modellen was herkenbaar aan de verchroomde ruitframes en portiergrepen net zoals zijn voorgangers, vanaf 1979 werden deze zwart geanodiseerd zoals bij de Carrera modellen. Ook de bredere carrosserie deelde de SC met de Carrera. Standaard stond de SC op 15 inch gegoten aluminium velgen van ATS. Achterin lag een 3.0 liter zescilinder boxer die gedurende de jaren steeds meer vermogen leverde variërend van 180pk tot 204pk.

Porsche 911 SC Backdate

Deze Porsche 911 SC Backdate wordt in Duitsland te koop aangeboden via Van Govenbergh. In 1983 werd de SC nieuw geleverd in de USA en van 2015 tot 2017 is deze gerestaureerd met de racehistorie van de Porsche 911 als inspiratie. Bij de restauratie werd de roestvrije auto geheel gestript, daarna werden er kunststof bodypanelen toegevoegd. Kenmerkende stijlelementen zijn de robuuste tankdop, rolbeugel en de zilvergrijze Porsche 356 kleur uit 1958. De motor en versnellingsbak zijn professioneel gereviseerd en een DP11 uitlaat werd gemonteerd voor een racy geluid.

De motor werd voorzien van een Jetronic injectiesysteem voor betere prestaties, deze zou 180pk leveren. Het onderstel werd eveneens aangepakt met nieuwe veren, Bilsteins en originele Fuchs velgen die de wielkasten mooi opvullen. In het interieur tref je nieuwe sportstoelen aan in seventies sfeer en een nieuw Momo stuurwiel. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Porsche!

Tags from the story
One reply on “Porsche 911 SC Backdate”

Comments are closed.