Porsche 356 Vintage Speedster

De Porsche 356 Speedster werd in 1954 geïntroduceerd nadat Max Hoffman, de Amerikaanse importeur van het Duitse merk, kansen zag voor een goedkopere, spartaanse open sportauto op basis van de succesvolle 356. Porsche introduceerde daarop de 356 Speedster, zoals veel legendarische modellen uit de geschiedenis van Porsche leidde de “kunst van het weglaten” tot één van de meest begeerlijke modellen uit de autogeschiedenis.

porsche-356-speedster-06

De Porsche 356 Speedster was een echte weekendracer met een lager voorruit dat verwijderd kon worden voor een stevig potje sturen op het circuit. Daarnaast trof je in het interieur minimalistische kuipstoeltjes aan en de softtop met losse zijruitjes was meer een noodoplossing dan een degelijke vierzeisoensoplossing. De Speedster werd een groot verkoopsucces en is inmiddels één van de meest gezochte klassiekers onder verzamelaars.

Porsche 356 Vintage Speedster 1962

Deze Porsche 356 Vintage Speedster is een recreatie van het origineel en wordt namens de eigenaar door ons te koop aangeboden, het betreft een exemplaar die gebouwd is door het gerenommeerde Amerikaanse bedrijf Vintage Speedsters die inmiddels meer dan 3.300 exemplaren van de Speedster heeft afgeleverd.

porsche-356-speedster-02 porsche-356-speedster-01

Het was Lammertink Classics, onderdeel van Porsche Centrum Twente, die deze Speedster naar Nederland haalde en beter nog, de auto’s uitvoerige naliep en waar nodig verbeteringen doorvoerde. In 2011 registreerde de Porsche Center Enter deze als demonstratiemodel, de huidige en eerste eigenaar kreeg de Speedster in 2013 op naam met 600km op de teller. Inmiddels geeft de teller een nog altijd zeer bescheiden 8.000km aan. De auto verkeert werkelijk in een bijna nieuwstaat en behoort met zekerheid tot de absolute top als het gaat om replica’s van het icoon.

Techniek

Deze Speedster beschikt onderhuids over een verkort chassis van een VW Kever uit 1962. Daar is een stalen subframe op gemonteerd waardoor de auto over een zeer hoge mate van stijfheid beschikt. 90% van de Speedster recreaties zijn dan ook afkomstig van deze Amerikaanse bouwer, ingegeven door de hoge bouwkwaliteit.

Het meeste aanbod van Speedster beschikt over een 1.600cc luchtgekoelde motor, dit exemplaar is voorzien van een sterkere 1.915cc luchtgekoelde motor met dubbele carburateurs die ongeveer 90pk levert. Deze pittige motor is gekoppeld aan een 3:88 versnellingsbak. Door de optionele dubbele sportuitlaat produceert deze Speedster een indrukwekkend geluid dat de liefhebber als muziek in de oren zal klinken. Qua stopkracht hoeft de bestuurder zich ook geen zorgen te maken aangezien dit exemplaar beschikt over de optionele schijfremmen aan de voorzijde.

porsche-356-speedster-35 porsche-356-speedster-39

porsche-356-speedster-21 porsche-356-speedster-18

Vanwege het bouwjaar is de auto vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting en apk-plicht. Voor het verzekeren van de auto is het goed om te weten dat deze over een kostbaar track-and-trace systeem beschikt.

In de winter van 2015 is er nog een grote beurt uitgevoerd waar de facturen van aanwezig zijn.

Exterieur

De body van de Speedster is uitgevoerd in polyester. Omdat de laklaag het oordeel van de perfectionist niet kon doorstaan werd besloten voor aflevering de body van een nieuwe laklaag te voorzien in 5404 Elfenbein Weiss, een originele Porsche kleur.

De body is als nieuw en volledig schadevrij. De aangebrachte goudkleurige belettering en emblemen zijn de originele exemplaren uit de schappen van Porsche, inclusief het eigentijdse Reuter logo. De stoffen cabrioletkap en bijpassende opzetramen zijn eveneens uitgevoerd in crème en ogen alsof deze nooit gebruikt zijn, mede te danken aan het feit dat de auto altijd in een verwarmde garage is gestald. Voor het stallen van de Speedster wordt er een kleed meegeleverd dat op maat is gemaakt.

porsche-356-speedster-05

porsche-356-speedster-16 porsche-356-speedster-07

porsche-356-speedster-17

Het zijn de details die deze Speedster zo aantrekkelijk maken. Zo werd deze afgeleverd met speciale “white wall” banden, Carrera vuldop in de motorkap, luxe blauw kentekenplaten, aluminium sier- en dorpellijsten,

Interieur

Het interieur is bekleed in een schitterende crème kleur die uitstekend complementeert met de witte lak. De kuipstoelen houden je op zijn plaats en zijn bekleed met kunstleer. Het houten Nardi stuurwiel met originele Porsche claxon knop en het minimalistische dashboard doen in geen enkel opzicht vermoeden dat je in een replica zit. Verder tref je een 12V aansluiting aan en zijn de tellers uitgevoerd in kilometers.

porsche-356-speedster-19

porsche-356-speedster-26 porsche-356-speedster-29

porsche-356-speedster-25

Taxatie

Een recent taxatierapport uit maart 2016 door een Fehac erkende taxateur geeft een waarde weer van € 45.000 en is ter inzage verkrijgbaar.

Media

Deze auto heeft nog een hoofdrol gespeeld in een artikel van het magazine Autoreview, daarin is deze te zien in zijn originele groene lak. Zie hier voor een link naar het artikel.

Kortom

Voor je staat een Porsche 356 Speedster recreation in een aantrekkelijke kleurstelling, uitzonderlijk hoge kwaliteit en voorzien van aantrekkelijke opties die niet onder doet voor een nieuw exemplaar. Qua rijden is het een waar genot door de sterkere motor en schijfremmen. Omdat dit een gewild model is als trouwauto kunnen de kosten van het bezit gemakkelijk gedekt worden door deze te verhuren voor dergelijke plechtigheden.

De vraagprijs is € VERKOCHT, beperkte inruil is bespreekbaar. Neem voor meer informatie contact op met Robert Haagsma via 06-24 113 793 of via dit contactformulier.

Deel hieronder je mening over deze Porsche!

Tags from the story
0 replies on “Porsche 356 Vintage Speedster”