MGB GT Rally 1974

In 1962 werd de MGB als roadster geïntroduceerd met een 95pk 1.798cc viercilinder motor in het vooronder. Daardoor was de roadster in staat om de 60mph (98 km/u) te bereiken in 11 seconden. In 1965 werd de GT als dichte versie toegevoegd aan het programma waarvan het ontwerp afkomstig was van de Italiaan Pininfarina. De GT werd als baanbrekend gezien door de gecombineerde lijnen van een hatchback en stationcar, wat tevens een zeer bruikbare sportauto opleverde. De meeste onderdelen waren uitwisselbaar met de open MGB. Door zijn iets hogere gewicht duurde de sprint van de GT naar de 60mph iets langer, de topsnelheid daarentegen lag 8 km/u per uur hoger met 170 km/u door de betere aerodynamica. Later zou ook een zescilinder (MGC) en zelfs achtcilinder leverbaar worden (V8). De handling van de MGB was geweldig door zijn lichtgewicht monocoque constructie. De productie werd pas in 1980 gestaakt van de MGB, MGC en V8 met 523.836 exemplaren waarvan het gros naar Amerika werd verscheept. Totaal 125.282 stuks daarvan betrof een MGB GT.

HET AANBOD

Deze MGB GT Rally uit 1974 met 80.000km op de teller wordt te koop aangeboden in Nederland. De auto is volledig geprepareerd voor het rijden van rally’s en is volgens de verkoper rijklaar. Volgens opgave heeft Altena Classic Car Service de MG geprepareerd en onderhouden. Naast de kuipstoel met automatische gordelspanners zijn de volgende opties aanwezig:

-Retro tripmaster.
-KN luchtfilters.
-Electronische ontsteking.
-Extra achteruit rijlicht.
-Derde remlicht.
-Rubber vloermatten.
-Rolbeugel.
-Extra kaartleeslampen.
-Start/ stop knop.
-Kaartennetten aan portieren.
-Hoofdstroom schakelaar.
-Verstralers.
-Breedstralers.
-Speciaal onderstel met aangepaste remmen.
-Nieuwe hogere vering, speciaal voor winterrallys.
-Set winterbanden en spike spiderset.
-Vaste zware sleepogen voor en achterzijde.
-Groot ruitensproeiervloeistof reservoir.
-Kofferbak speciaal aangepast voor extra jerrycan, gereedschapset, onderdelen en tassen tbv lange afstands rallys.

De volledige onderhoudhistorie is aanwezig en worden de originele vloermatten, stoelen en achterbank meegeleverd bij verkoop. De prijs van deze stoere MGB GT is € 18.000. Zie HIER voor de advertentie op Marktplaats.nl.

Deel hieronder je mening over deze MG!

Tags from the story
0 replies on “MGB GT Rally 1974”