MG RV8 LHD

Mede door de introductie van de Mazda MX-5 in 1989 nam de belangstelling voor kleine tweezits sportauto’s toe, Rover was toen eigenaar van MG en besloot daarop in te spelen met de MG F. Om het imago voor de komst van de MG F op te poetsen en een link te kunnen leggen naar het sportieve verleden van MG werd besloten een op de MG B geïnspireerde sportauto te ontwikkelen met een dikke Rover V8 in het vooronder.

De MG RV8 was feitelijk een update van de MG B en maakte gebruik van een bodyshell van British Heritage, er werd een luxe interieur met veel hout en (Conolly) leer aangebracht, een nieuwe achteras gemonteerd met reactiearmen en werd de voortrein nieuw ontworpen. De V8 leverde 190pk wat zorgde voor aansprekende prestaties. Echter de techniek was achterhaald met trommelremmen achter en bladveren waardoor er kritiek was van de autopers op de rijeigenschappen. Dat hield de kopers overigens niet tegen, de totaal 2000 exemplaren van de RV8 waren meteen verkocht. Alle exemplaren waren met het stuur rechts uitgevoerd.

HET AANBOD

Deze groen metallic MG RV8 met beige leer uit 1994 met 41.304km op de teller wordt te koop aangeboden in Nederland. Opvallend is dat één van de voorgaande eigenaren de auto heeft laten ombouwen naar een links gestuurd exemplaar. Aan comfort hoeft het de bestuurder ook niet te ontbreken met stuurbekrachtiging, stoelverwarming en een navigatiesysteem. De prijs van deze stijlvolle Britse roadster is € 32.500. Zie HIER voor de advertentie op Autoscout24.nl.

Deel hieronder je mening over deze MG!

Tags from the story
One reply on “MG RV8 LHD”

Comments are closed.