MG MGB Racer

In 1962 werd de MGB als roadster geïntroduceerd met een 95pk sterke 1.798cc viercilinder motor in het vooronder, Daarmee was de roadster in staat om de 60mph (98 km/u) te bereiken in 11 seconden. In 1965 werd de GT als dichte versie toegevoegd aan het programma waarvan het ontwerp afkomstig was van het Italiaanse Pininfarina. Later zou ook een zescilinder (MGC) en zelfs achtcilinder leverbaar worden (V8). De handling van de MGB was geweldig door zijn lichtgewicht monocoque constructie. De productie werd pas in 1980 gestaakt van de MGB, MGC en V8 met 523.836 exemplaren waarvan het gros naar Amerika werd verscheept.

MG MGB Racer

Deze MG MGB Racer uit 1978 wordt in Engeland te koop aangeboden via Classicandsportscar.com. De racer in Daffodil geel staat daar bekend als “Juicy Lucy”, waarschijnlijk mede als aanleiding dat er tot voor kort een dame achter het stuur plaatsnam. Van 2002 tot 2009 nam zij deel aan diverse sprints en hill climbs. Voordat ze in 1995 eigenaar werd is de MGB geheel opnieuw opgebouwd, een proces dat goed gedocumenteerd is.

Technisch verkeert de auto in een zeer goede staat aangezien er op onderhoud niet bespaard zou zijn. Onder de kap tref je een 45DCOE Weber carburateur aan en een Facet benzinepomp. Overige wijzigingen betreffen een gesynchroniseerde vierbak, grotere oliekoeler, speciale schokdempers, Works hardtop, aluminium motorkap, polyester kofferdeksel, OMP racestoelen en een rolkooi. Voor omgerekend ongeveer 14.900 Euro heb je met deze MGB een hoop lol per Euro.

Deel hieronder je mening over deze MGB!

Tags from the story
0 replies on “MG MGB Racer”