Mercedes-Benz S-Klasse 300D Kombi Crayford

Een Mercedes S-Klasse Kombi is toch nooit geproduceerd? Dat klopt! Althans niet door Mercedes-Benz zelf. Crayford Engineering, een coachbuilder uit Kent (Engeland) stond bekend om zijn transformaties van coupés en sedans naar cabriolets en stationwagons. Bekende modellen waren de MINI cabriolet, Triumph TR7 Tracer Estate, Volkswagen Scirocco cabriolet en dus ook deze S-klasse kombi.

Exacte productieaantallen van de S-klasse kombi hebben we niet kunnen achterhalen, feit is wel dat het een zeer exclusief model is en je er niet snel een tweede van tegen komt.

Dit luxe Duitse werkpaard staat te koop in Oostenrijk en dateert uit juni 1979. Opvallend is dat de auto rond de 100.000 kilometer gelopen heeft. De 5-cylinder diesel levert 110pk. Zoals een S-klasse betaamd is de auto heel luxe uitgevoerd met o.a. leren bekleding, metallic lak, zonnedak, automaat, elektrische ramen, stoelverwarming, lichtmetalen velgen etc. De wagen zou volgens de verkoper in topstaat verkeren omdat de auto een omvangrijke volledig gedocumenteerd restauratie achter de rug heeft. Hij staat te koop voor € 39.000, HIER kan je de advertentie bekijken van Car Collection.

Geef je mening over deze auto hieronder!

Tags from the story
0 replies on “Mercedes-Benz S-Klasse 300D Kombi Crayford”