Maserati Quattroporte 3

De Maserati Quattroporte werd in 1979 geïntroduceerd en is een typische jaren ’70 sedan met zijn hoekige lijnen. De Italiaanse ontwerper Giugiaro tekende voor het markante ontwerp. De Quattroporte was een forse auto met zijn gewicht van meer dan twee ton, ruim 5 meter lengte en breedte van bijna 2 meter. De met de hand gebouwde auto zou tot 1990 in productie blijven en was gedurende zijn loopbaan leverbaar met een 4.2 liter en 4.9 liter V8 motor gekoppeld aan een automatische of handgeschakelde versnellingsbak. Later werd het model leverbaar als Maserati Royale. Ondanks dat het in die jaren één van de meest verkochte Maserati’s was zijn de productieaantallen zeer beperkt. Zo zijn er van de 4.2 liter (255pk en later 238pk) 51 stuks verkocht, van de 4.9 liter (280pk) 2.053 stuks en de Royale 53 stuks.

Maserati Quattroporte 3

Deze Maserati Quattroporte 3 in Azzuro Metallizzato en slechts 80.900km op de teller wordt in eigen land te koop aangeboden door Witmer & Odijk. De auto is nieuw verkocht in 1980 door de Italiaanse Maserati dealer Ferasin in Vicenza. Sindsdien heeft de snelle sedan slechts twee eigenaren gekend en dankzij het droge klimaat  en stipt onderhoud door de Maserati dealer of specialist verkeert deze in een unieke verzamelwaardige staat.

maserati-quattroporte-3-03

maserati-quattroporte-3-07 maserati-quattroporte-3-04

De uitstekend gedocumenteerde onderhoudshistorie, het feit dat er geen roest te bekennen is, er nooit schade is gereden en dat deze nog grotendeels in de eerste lak staat maakt de Quattroporte alleen nog maar begeerlijker. Over het interieur in chique tabacco kleurig leer is de verkoper nog enthousiaster, dit zou als nieuw zijn! Voorin de 280pk sterke 4.9 V8, bekend uit de Ghibli, Indy en Mexico, die een uitstekende reputatie geniet als het gaat om betrouwbaarheid. Deze is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. Het prijskaartje vermeld € 36.950.

Deel hieronder je mening over deze Maserati!

Tags from the story
0 replies on “Maserati Quattroporte 3”