Maserati Ghibli SS 1968

De naam Ghibli is inmiddels door Maserati voor drie totaal verschillende modellen gebruikt waarvan de eerste generatie, met de interne benaming Tipo 115, geproduceerd is tussen 1967 en 1973. Die eerste generatie was een 2+2 GT met V8 die debuteerde op de Autosalon van Turijn en vanaf dat moment het best verkochte model werd voor Maserati. De stalen body met de kenmerkende haaienneus was ontworpen door Giorgetto Giugiaro die toen werkzaam was voor Maserati. Onder de kap lag een 310pk V8 gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak of drietraps automaat. Daarmee was een topsnelheid haalbaar van 248 km/u. Overigens stond de Ghibli ook bekend om zijn grenzeloze dorst, vandaar dat Maserati twee 50 liter tanks monteerde die een beide zijden van de auto bij te vullen waren.

In 1969 werd de Ghibli SS geïntroduceerd met een 4.930cc V8 motor die 335pk produceerde, dat zorgde voor een topsnelheid van 280 km/u. Op dat moment was het de snelste Maserati ooit geproduceerd. Slechts 1.170 exemplaren zijn er van de SS-versie gebouwd.

Maserati Ghibli SS

Deze Maserati Ghibli SS uit 1968 in groen metallic wordt te koop aangeboden in Duitsland via Classic Driver. Volgens de verkoper betreft het een matching numbers exemplaar die maar liefst 40 jaar in bezit is geweest van de eerste eigenaar. De Maserati zou in perfecte staat verkeren, het leer zou zelfs nog origineel zijn en in het verleden is de carrosserie een keer van een nieuwe laklaag voorzien. De stuurbekrachtiging en airconditioning maken het leven in het smaakvolle interieur aangenaam. De Ghibli heeft onlangs nog een servicebeurt gehad en beschikt over een Maserati Classic certificaat. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Maserati!

Tags from the story
One reply on “Maserati Ghibli SS 1968”
  1. says: Nederbob

    All I know, and what is confirmed on various sites, is that the Ghibli SS, like you mentioned as well, has been produced from 1969 onwards. How can this be an SS from 1968? Something is wrong. Either the presentation data or it’s fraud.

Comments are closed.