Land Rover Series 2 88″

Dit moet één van de langst geproduceerde modellen zijn in de autogeschiedenis. Het begon allemaal in 1947 toen de broers Maurice en Spencer Wilks de Roverfabriek na de oorlog opnieuw opbouwden, tijdens de oorlog werden er met name militaire goederen gemaakt. Uit onvrede over hun Willys Jeep, die niet overal kon worden ingezet, bouwden ze een auto die werkelijk alles aan kon. Op 30 april 1948 werd de auto aan het grote publiek voorgesteld tijdens de Amsterdam International Motorshow (tegenwoordig de Autorai). Omdat men verwachtte dat de auto met name op het land zou worden ingezet de titel “The Land Rover for the farmer, the countryman and general industrial use”. Overigens leken de eerste modellen technisch nog steeds op de oorspronkelijke Willys Jeep.

De type werden aangeduid al naar gelang de lengte van de wielbasis in inches. Dat leverde benamingen op als 80″, 86″, 88″ en 109″. De naam Defender werd pas geïntroduceerd begin jaren ’90 omdat er een onderscheid gemaakt moest worden met de overige luxe modellen als de Discovery en Range Rover. Vandaag de dag wordt het model nog steeds geproduceerd en heeft het model zich met name technisch met de tijd verder ontwikkeld. De kenmerkende carrosserie heeft echter nog heel veel overeenkomsten met het oermodel. Helaas zijn er momenteel geruchten dat het model niet langer meer aan de huidige emissie eisen kan voldoen waardoor de productie waarschijnlijk ergens in de nabije toekomst gestaakt zal worden.

Land Rover Series 2 88″

Deze Land Rover Series 2 88″ in Marine Blue uit 1959 wordt in Engeland te koop aangeboden via Classic Driver na een omvangrijke restauratie. Die restauratie op basis van een gegalvaniseerd chassis zou volgens de verkoper naar de allerhoogste standaarden zijn uitgevoerd. De eerste registratie vond plaats op 5 mei 1959, de exacte historie gedurende zijn loopbaan is niet gedocumenteerd, de verkoper beschikt echter wel over een overzicht van de vorige eigenaren.

 

Onder de kap ligt de bekende 2.25 benzinemotor die prima in staat is de werktaken waar deze machines voor gebouwd zijn uit te voeren. Onlangs heeft men nog een uitvoerige inspectie uitgevoerd waardoor deze Land Rover klaar is om de weg of juist het onverharde op te gaan. Het prijskaartje vermeld ruim 29.600 Euro.

Deel hieronder je mening over deze Land Rover!

Tags from the story
0 replies on “Land Rover Series 2 88″”