Lamborghini Countach LP400 1976

De Lamborghini Countach werd voor het eerst gepresenteerd op de Autosalon van Genève in 1971 en was werkelijk een shock voor het publiek. Het ontwerp van Marcello Gandini was zo spectaculair en ongewoon dat velen dachten dat het een showauto was die nooit het productiestadium zou halen. Met slechts enkele wijzigingen in het ontwerp besloot Lamborghini de auto met de kenmerkende vleugeldeuren gewoon op de markt te brengen.

Achter de voorstoelen werd een doorontwikkelde versie van de V12 uit de Miura geplaatst gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Toen de productie startte in 1974 leverde de V12 375pk. Deze eerste serie staat ook wel bekend als “periscopica” vernoemd naar het miniscule ruitje in het dak wat moest bijdragen aan het zicht bij het achteruit rijden. Slechts 150 stuks van deze allereerste Countach zouden er gebouwd worden tussen 1974 en 1977 en de pure vormen zouden altijd een toonbeeld blijven van hoogstaand en extreem automobiel design.

HET AANBOD

Deze vroege Lamborghini Countach LP400 in Tahiti Blauw uit 1976 wordt te koop aangeboden in de Arabische Emiraten en kan door de verkoper in Europa afgeleverd worden. De Countach is volledig gerestaureerd en is met een opvallend blauw-wit interieur uitgevoerd. De vraagprijs is een stevige € 2.068.903.

Deel hieronder je mening over deze Lamborghini!

Tags from the story
0 replies on “Lamborghini Countach LP400 1976”