Honda Integra Type R

De Honda Integra was voor de komst van de Type R een relatief onbekende in Europa terwijl ze bij bosjes in de USA rondreden en niet bepaald bekend stonden om hun spannende prestaties. Honda bracht hier verandering in door de 1.8 liter viercilinder in de Type R op te voeren naar 190pk. In combinatie met een volwaardig sperdifferentieel en het relatief lage gewicht zorgde dat voor levendige rijeigenschappen. Elk geproduceerde exemplaar zou geld gekost hebben voor Honda, overigens zag men dit als een investering in het imago van het Japanse merk.

De Type R sprintte van 0 naar 100 in 6,7 seconden en de topsnelheid lag op 234 km/u. Het autootje was echter allesbehalve comfortabel met een keihard onderstel, gebrek aan isolatie en een blok dat verslaafd is aan het maken van hoge toeren. Volgens kenners behoort de Honda Integra Type R tot één van de best sturende voorwielaandrijvers aller tijden.

Zie hier voor een test door Top Gear:

HET AANBOD

Deze Honda Integra Type R uit 1998 staat te koop in Nederland bij Honda Dealer De Bois en heeft 147.690km op de teller staan. De auto is afkomstig van de eerste eigenaar die deze nieuw kocht in België en meenam naar Nederland. Volgens de verkoper is de Integra altijd dealer onderhouden en zou deze 100% in originele staat verkeren. De prijs van deze hardcore Honda is € 9.900.

Deel hieronder je mening over deze Honda!

Tags from the story
0 replies on “Honda Integra Type R”