Ferrari 512 BBi 1982

De Ferrari 512 BB (Berlinetta Boxer) is geproduceerd tussen 1973 en 1984 en was een behoorlijke stap voor Enzo Ferrari. De 512 BB was namelijk de eerste “echte” Ferrari met een middenmotor,  de Dino ging hem voor maar werd niet als echte Ferrari gezien. Enzo twijfelde of deze opstelling niet te moeilijk te berijden zou zijn voor de gemiddelde bestuurder. Vele jaren aan testen gingen er aan vooraf voordat Enzo het stuur aan zijn klanten over durfde te geven.

Filmpje!

In oktober 1981 stelde Ferrari de 512i BB voor waarbij de belangrijkste wijziging onder de kap zat. De Weber carburateurs op de twaalfcilinder motor werden vervangen door Bosch brandstofinjectie. Hierdoor werd de levensduur van de motor vergroot en bovendien was deze veel makkelijker te onderhouden. De 512i BB bleef slechts drie jaar in productie. Met de introductie van de 512i BB was het model nog steeds niet leverbaar in Amerika omdat Ferrari er niets voor voelde de goedkeuring voor weggebruik daar te doorlopen, bovendien de opvolger Testarossa zou ook al snel zijn opwachting maken in 1985. De oplossing voor Amerikaanse klanten was de regelgeving omzeilen door het model in Europa af te laten leveren en naar Amerika te importeren

HET AANBOD

Deze Ferrari 512 BBi in onopvallend donkergrijs en kilometerstand 43.997 wordt te koop aangeboden in Nederland door Kroymans Classics. De Boxer is gebouwd in december 1981, geleverd aan auto Becker in Duitsland die de Ferrari verkocht aan een Amerikaan in mei 1982. Daar heeft de BBi twee eigenaren gekend waarbij de tweede eigenaar besloot om de auto over te spuiten in Rosso Corsa. In augustus 1986 werd de auto aangekocht door een Zwitser die deze in zijn collectie zou houden tot 2013. Daarna vond de Boxer een Nederlandse eigenaar die besloot de auto in zijn originele kleur te herstellen: Grigio Ferrari 700. Tot aan eind 2014 heeft er tevens een mechanische en interieur restauratie plaatsgevonden. De goed gedocumenteerde Ferrari met Classische certificaat wordt aangeboden voor € 395.000.

Deel hieronder je mening over deze Ferrari!

Tags from the story
0 replies on “Ferrari 512 BBi 1982”