Ferrari 288 GTO 1985

De Ferrari 288 GTO behoort tot één van de coolste modellen die de Italianen ooit voortgebracht hebben. In 1984 kwam de 288 GTO op de markt, uiterlijk deed het model sterk denken aan de minder exotische Ferrari 308 GTB echter had de 288 GTO een anabolenkuur ondergaan. De carrosserie was veel dikker en was liet de GTO zijn mindere broertje ver achter zich qua prestaties. Hij kwam op de markt voor inzet in de Groep B rally’s maar daar is het uiteindelijk nooit toe gekomen. Om toegelaten te worden moest de auto gehomologeerd worden door van de straatversie minimaal 200 stuks te bouwen. Daar komt ook de naamgeving vandaan, Gran Turismo Omologato. Toen de laatste de fabriek in Maranello uit rolde stond het totaal aantal exemplaren op 272.

De GTO had een 2.855cc middenmotor met twee turbo’s, intercoolers en Weber-Marinelli brandstofinjectie die 400pk leverde bij 7.000 toeren per minuut. De topsnelheid lag op een adembenemende 304 km/u (!) waardoor het de eerste productieauto was die deze magische grens doorbrak.

HET AANBOD

Deze Ferrari 288 GTO wordt te koop aangeboden door veilinghuis RM-Auctions. De auto verliet de fabriek op 30 januari 1985 en werd op 6 februari voor het eerst geregistreerd door een dealer in Milaan. Het betreft een zeer vroeg exemplaar uit de serie (nummer 6) en heeft het grootste gedeelte van zijn loopbaan doorgebracht in Italië. De eerste eigenaar bestelde de GTO met de begeerlijke stuurbekrachtiging en airconditioning. Na diverse eigenaren kwam de auto in handen van een verzamelaar in Californië (USA), tevens eigenaar van een Ferrari racestal, die over eigen personeel beschikte voor het onderhoud. Gedurende die tijd is de Ferrari uitstekend onderhouden en enkel naar buiten gekomen voor evenementen. Nu heeft de GTO nog steeds maar 31.000 kilometer op de teller en heeft deze onlangs nog een grote beurt gehad van een bekende Ferrari dealer in Engeland. De verwachte opbrengst van deze zeldzame Ferrari ligt tussen de € 1.600.000 en € 2.000.000.

Deel hieronder je mening over deze Ferrari!

0 replies on “Ferrari 288 GTO 1985”