Audi RS2 1994

De Audi RS2 Avant Quattro is in een beperkte oplage geproduceerd van maart 1994 tot juli 1995. Het was niet alleen de eerste Audi die onder het “RS” label (wat voor RennSport staat) tot stand kwam,  maar was het tevens de eerste “powerstation” met de prestaties van een sportwagen. Mede door de vierwielaandrijving was de RS2 ook heel goed bruikbaar als comfortabele en veilige alleskunner, vandaar dat deze Audi met Porsche-genen onlangs ook in ons overzicht van youngtimers in gezinsverpakking stipt bovenaan stond.

De ontwikkeling vond namelijk plaats in een joint venture met Porsche. Onder de kap lag de meest krachtige vijfcilinder turbo motor uit de schappen van Audi. De motor werd door Porsche flink onder handen genomen, zo werden er wijzigingen doorgevoerd aan de turbo, intercooler, injectoren, uitlaatsysteem en het motormanagement. Het resultaat? 315pk, een topsnelheid van 262 km/u en een tijd van 0 naar 100 in 4,8 seconden! Ter vergelijk, de RS2 kon met gemak een Porsche 911 (996) en een Chevrolet Corvette C5 bijhouden. Het was ook Porsche die de remmen en het onderstel aanpaste naar hun standaarden, o.a. te herkennen aan de Porsche badge op de remklauwen. De productie vond plaats in de fabriek van Porsche in Zuffenhausen, daar was ruimte ontstaan nadat de laatste Mercedes E500 van de band was gerold. In eerste instantie was men van plan maximaal 2.200 exemplaren van de RS2 te bouwen, echter door de grote vraag stopte de teller bij 2.891. De laatste jaren staat het model met cultstatus steeds meer in de belangstelling en zitten de prijzen in de lift van goede originele exemplaren met een lage kilometerstand.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze Audi RS2 in Nogaro blauw uit 1994 in uitzonderlijke staat wordt te koop aangeboden in Nederland op Autoscout24.nl. Oorspronkelijk is de RS2 nieuw geleverd in Duitsland en is sindsdien nooit technisch of optisch getuned, iets wat nogal vaak voorkomt bij deze modellen. De huidige eigenaar geeft aan dat hij de auto heeft gekocht van een verzamelaar in Spanje waar deze gedurende 7 jaar is gestald, vandaar de lage kilometerstand van 101.000km. Aantoonbaar zou er in 2015 voor meer dan € 10.000 in zijn geïnvesteerd. Onlangs is de RS2 nog verschenen in Youngtimer magazine van maart 2015. Een RS2 tref je zelden aan in deze staat en dat rechtvaardigt dan ook de prijs van € 30.900.

Deel hieronder je mening over deze Audi!

Tags from the story
One reply on “Audi RS2 1994”

Comments are closed.