Alfa Romeo SZ Coupé

De Alfa Romeo SZ, bijgenaamd “Il Mostro” (= het monster), is met zekerheid één van de meest controversieel vormgegeven auto’s uit de geschiedenis. De RZ werd gebouwd tussen 1989 en 1991, met name bedoeld om het slechte imago van Alfa Romeo in de jaren ’80 op te poetsen.

De naam SZ verwijst naar de Sprint Zagato’s uit het rijke verleden van Alfa Romeo, de latere open versie werd RZ genoemd wat stond voor Roadster Zagato. De minder exotische alfa 75 stond aan de basis voor de mechanische onderdelen, waaronder het verkorte onderstel. Zagato stond in voor de assemblage. Slechts ongeveer duizend stuks zijn er geproduceerd van de SZ, allemaal in de kleur Rosso Alfa. Onder de kap ligt een 3,0 liter V6 en levert 210 pk, dat leverde een topsnelheid op van 250 km/h en een 0-100 km/h sprint van 7 seconden.

Alfa Romeo SZ Coupé

Deze Alfa Romeo SZ Coupé wordt in eigen land te koop aangeboden door Classic Youngtimers Consultancy. Op 16 april 1992 werd dit exemplaar gebouwd en vervoerd naar de Alfa Romeo dealer Autohaus Volk in Ulm-Donau (Duitsland).

 

Sindsdien is er altijd goed voor de SZ gezorgd getuige de gedocumenteerde onderhoudshistorie, nog altijd is er maar 48.488km gereden. Voor € 75.000 rij je dit icoon en dat zou best weleens een goede investering kunnen zijn.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo SZ Coupé”