Alfa Romeo Giulietta Spider

In 1955, een jaar nadat de Coupé werd geïntroduceerd, verscheen de Spider waarbij er bijzondere verhalen gaan over de naamgeving. Het meest aannemelijke verhaal is dat de auto, in eerste instantie Typo 750 genaamd, vernoemd is naar de volgende gebeurtenis. Ten tijde van de introductie van de Berlina in 1950 op de Autosalon van Parijs doemt een bekende Russische prins op, blijft bij de tafel van het management van Alfa Romeo staan en zegt: “ik zie acht romeo’s en niet één Juliet”. Dat zou het moment zijn waarop de welluidende naam tot stand kwam.

Video:

De Spider was gebaseerd op de Sprint, echter met een verkorte wielbasis en woog zo’n 860kg. In combinatie met de 1.290cc motor zorgde dat voor levendige prestaties.

Alfa Romeo Giulietta Spider

Deze Alfa Romeo Giulietta Spider met chassisnummer AR 169729 wordt te koop aangeboden in Engeland door Fast Classics. De Spider rolde op 19 juli 1961 uit de fabriek en werd op 13 september 1961 voor het eerst geregistreerd in Milaan. Daar zou de auto gedurende het grootste gedeelte van zijn bestaan verkeren, mede door het droge klimaat is de Spider goed geconserveerd gebleven. Toch is de onderzijde aan een restauratie onderworpen, een proces dat goed gedocumenteerd zou zijn. Sinds eind 2014 is de Alfa in Engeland geregistreerd. Omgerekend vraagt men ongeveer € 86.400 voor de beeldschone Italiaan.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo Giulietta Spider”