5 redenen om een VW Kever te rijden

Ja je leest het goed! De Volkswagen Kever is geen zeldzame oldtimer maar kent wel een aantal eigenschappen waardoor het meer dan de moeite waard is aan dit model te denken bij de aanschaf van een klassieker. Waarom?

1. Het is een icoon!

Ondanks dat de Kever een duister Nazi-verleden heeft is het model uitgegroeid tot een wereldwijd icoon die bij nagenoeg iedereen bekend is. Bovendien een tijdloos en sympathiek ontwerp dat vandaag de dag nog steeds koppen doet draaien. Door de massaproductie en Duitse achtergrond is het een zeer betrouwbare klassieker waar bovendien onderdelen in overvloed van beschikbaar zijn. Daardoor is het een betaalbare klassieker.

2. De kever mag gemodificeerd worden

De kever is er in allerlei varianten en het is, zelfs door de ergste puristen, geaccepteerd dat het model gemodificeerd wordt. Hierdoor kan je je eigen unieke Kever opbouwen en bovendien fijner rijdend maken dan het origineel.

3. Karakter in overvloed

Een luchtkoelde boxer die zo trouw is als een hond met dat fijn “rasperige” geluid spreekt nog altijd tot de verbeelding. Datzelfde geldt voor de markante lijnen

4. Hij is serieus snel! (te maken)

Een kever weegt weinig, dat in combinatie met een flink opgevoerde motor, of nog beter een echte Porsche motor kan er wel tot 150pk achterin het autootje gepropt worden. Zie bijvoorbeeld naar deze Kever met veel Porsche techniek. Zo is een Kever ook een uitstekende keuze voor het rijden van klassieke rally’s. Kijk maar eens naar deze Volkswagen Kever met veel Porsche techniek.

Volkswagen Kever Porsche 02 Volkswagen Kever Porsche 05

5. Je hoeft niets uit te leggen

Iedereen kent het model en een glimlach is bijna niet te onderdrukken bij het zien van een Kever. Mede dankzij optredens in bekende films als Herbie. Wanneer je voor een Kever kiest wordt je simpelweg een leuker mens…

Deel hieronder je mening over dit artikel!

One reply on “5 redenen om een VW Kever te rijden”

Comments are closed.