Lancia Delta S4 Stradale

De Lancia Delta S4 Stradale is de straatversie van de rallyauto die het Italiaanse merk inzette in het Groep B Wereldkampioenschap Rally in de seizoenen 1985 en 1986. Zoals in die tijd gebruikelijk moesten er minimaal 200 straatversies gebouwd worden om deel te kunnen nemen aan het kampioenschap. Men won er vier rally’s mee en Lancia werd met de S4 in 1986 vice-wereldkampioen in het constructeurskampioenschap. Omdat de concurrentie, met name Audi en Peugeot, steeds innovatiever en sneller werd besloot Lancia in 1984 een vierwielaangedreven rallyauto te ontwikkelen gebaseerd op de originele Delta-straatversie. Ondanks de naamgeving waren er technisch nauwelijks overeenkomsten. De carrosserie bestond uit het exotische kevlar-materiaal, wat erg uniek was in die tijd. De motor beschikte zowel over een compressor als een turbo om ook bij een laag toerental de turbodruk zo hoog mogelijk te houden. Het officiële vermogen zou maar liefst 550pk zijn!

Lancia Delta S4 Stradale

Deze Lancia Delta S4 Stradale heeft nog geen 1.600km op de teller staan en wordt te koop aangeboden door veilinghuis RM Sotheby’s. Nieuw werd het rallykanon geleverd in Italië waar deze in 1989 voor het eerst werd geregistreerd, vijf jaar na levering.

 

Volgens de verkoper is de S4 meer dan uitstekend gedocumenteerd met onder andere FIVA papieren en een certificaat van originaliteit van Lancia. De verwachte opbrengst ligt tussen € 450.000 en € 550.000.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

Tags from the story
0 replies on “Lancia Delta S4 Stradale”