Lamborghini Miura P400

De Lamborghini Miura is gebouwd tussen 1966 en 1973 en was één van de eerste succesvolle productieauto’s met achterwielaandrijving. Het door Gianpaulo Dallara ontworpen chassis werd voor het eerst getoond tijdens de Autosalon van Turijn. In het midden lag een 3.9 liter V12 motor die dwars geplaatst werd, tot dat moment werd die opstelling enkel bij racewagens toegepast. De naam P400 verwees naar de plaats van de motor “achteraan”, Posteriore in het Italiaans. Het getal 400 stond gelijk aan de cilinderinhoud. Miura staat voor een stierenras dat speciaal voor het stierenvechten werd gefokt.

Video:

Lamborghini Miura 45th anniversary 2011 from Kidston.TV on Vimeo.

Nadat het chassis getoond was gaf Lamborghini opdracht aan Bertone waar Giorgetto Giugaro de carrosserie mocht ontwerpen. Toen Giorgetto Bertone verliet maakte Marcello Gandini de klus verder af. In 1966 debuteerde de Miura op de Autosalon van Genève en werd snel duidelijk dat de Ford GT40 als inspiratiebron gebruikt was, eind dat jaar startte Lamborghini met de productie van de Miura P400, van dit type zouden er 475 exemplaren gebouwd worden voordat de Miura S het overnam.

Lamborghini Miura P400

Deze Lamborghini Miura P400 uit 1968 in eigentijds knaloranje wordt te koop aangeboden in België door Van den Berghe Classics. Het betreft een full matching exemplaar in concoursstaat en 46.000km op de teller. Wil je deze sexy Italiaan bezitten? Dan is een dikke portemonnee een vereiste met een vraagprijs van € 1.095.000.

Deel hieronder je mening over deze Lamborghini!

Tags from the story
0 replies on “Lamborghini Miura P400”