Jaguar XJR-S 6.0 V12 TWR

De Jaguar XJR-S is een relatief onbekende auto wat op ook wel weer verklaarbaar is omdat er maar 300 exemplaren gebouwd zijn waarvan de helft met het stuur aan de rechterzijde was uitgerust. Slechts 6 stuks waren er voor de Nederlandse markt beschikbaar.

Eerder verscheen er al een XJS die was aangepakt door Tom Walkinshaw Racing (TWR), het bedrijf dat ook verantwoordelijk was voor de Groep C raceauto’s van Jaguar, echter betrof dat slechts uiterlijke aanpassingen. De XJR-S is andere koek omdat de motor en wielophanging werd gemodificeerd waarbij de Groep C auto’s model stonden. De gedistingeerde Brit van 1.800 kilo sprintte in minder dan 7 seconden naar de 100 en bleef versnellen tot 250 km/u. Onder de kap lag dan ook een majestueuze V12 die 309pk leverde gekoppeld aan een automatische drieversnellingsbak. Het was de ultieme GT doordat deze snel, relatief comfortabel en luxe was. Het model was enkel leverbaar in Racing Green, Signal Red, Soelnt Blue, Arctic Blue of Black.

Jaguar XJR-S 6.0 V12 TWR

Deze Jaguar XJR-S 6.0 V12 TWR wordt te koop aangeboden in Nederland door Classic Youngtimers Consultancy. Op 2 september 1992 verliet deze de fabriek in Flamenco Red Metallic en werd uitgeleverd aan Auto-König in Munchen, Duitsland.

Sindsdien is er slechts 60.837km mee gereden en is er volgens de verkoper altijd uitstekend onderhoud uitgevoerd getuige de documentatie. Voor € 48.750 rij je deze chique Britse GT met majestueuze V12 in het vooronder.

Deel hieronder je mening over deze Jaguar!

Tags from the story
0 replies on “Jaguar XJR-S 6.0 V12 TWR”