Iso Grifo Coupe Serie 1

De Iso Grifo is gebouwd tussen 1965 en 1974 door Iso Rivolta S.P.A. in het Italiaanse Bresso. Nadat Giotto Bizzarrini in 1961 Ferrari had verlaten, waar hij verantwoordelijk was voor het technische ontwerp van de legendarische Ferrari 250 GTO, en had gewerkt voor o.a. Lamborghini maakte hij een ontwerp voor Renzo Rivolta als opvolger van de Iso Rivolta GT. Onderhuids was Bizzarrini de technische vader terwijl Giorgetto Giugaro bij Bertone tekende voor de body. In 1963 werd op de Autosalon van Turijn voor het eerst het productiemodel getoond in twee varianten, een competitie variant met de naam Grifo A3/C en een luxe variant met de naam Grifo A3/L. De luxe variant beschikte over een 5.4 liter V8 motor van de Chevrolet Corvette van 300pk of 350pk gekoppeld aan de handgeschakelde versnellingsbak met vier verzetten. De motor werd in de USA ingekocht en geheel uit elkaar gehaald voordat deze in de Iso gemonteerd werd. De competitie versie werd het kindje van Bizzarrini terwijl de luxe variant de oogappel was van Renzo Rivolta. Dit leidde tot spanningen tussen beide heren wat uiteindelijk resulteerde in een breuk in de samenwerking.

Toen de productie in 1965 werd opgestart leverde de V8 een indrukwekkend vermogen van 390pk wat de Iso tot een topsnelheid in staat stelde van 275 km/u. In 1968 werd een Iso Grifo leverbaar met een 7.0 liter Chevrolet motor onder de kap. Om dit blok passend te maken was een power dome op de motorkap noodzakelijk. De Amerikaanse V8 leverde 435pk en de fabriek claimde een topsnelheid van 300 km/u!

Deze Iso Grifo Coupe Serie 1 met de dikke 7 liter motor uit 1970 met slechts 22.500km op de teller wordt in Duitsland te koop aangeboden. Zonder beperking in kosten is de auto geheel gerestaureerd door Iso specialist Diomante. De Iso is gedurende 35 jaar in bezit geweest van dezelfde Duitse eigenaar. Maar 70 exemplaren van dit type hebben de fabriek verlaten en daarmee is de Iso een zeldzame kostbare klassieker. De prijs is helaas op aanvraag. Zie HIER voor de advertentie van Thiesen.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Iso Grifo Coupe Serie 1”