BMW E36 M3

Dit is de opvolger van de legendarische E30 M3 en werd voor het eerst aan grote publiek getoond tijdens de Autosalon van Parijs in 1992. In eerste instantie kreeg de E36 M3 een 3.0 liter zes-in-lijn motor die 286 pk leverde, later werd er een 3.2 liter geplaatst met 321pk. Vergeleken met zijn voorganger was de E36 zwaarder en daardoor minder speels, in de ogen van de puristen was het karakter dat de eerste M3 zo aantrekkelijk maakte verdwenen. Dat weerhield kopers er niet van om een exemplaar te bestellen, het werd een groot succes voor het Beierse merk. In 1998 liep het laatste exemplaar van de band.

Check deze video voor een overzicht van alle vier generaties M3:

Een E36 M3 is op dit moment nog goed betaalbaar, echter moet je goed zoeken naar een origineel en goed onderhouden exemplaar met een lage kilometerstand. Dat kan naar onze mening maar één ding betekenen, de E36 gaat zijn voorganger achterna en zal de komende jaren in prijs gaan stijgen. Nu kopen dus!

HET AANBOD

Deze handgeschakelde BMW E36 M3 uit 1993 wordt te koop aangeboden in Nederland door Autohan en heeft slechts 62.000km op de teller staan. Zo origineel en dichtbij de nieuwstaat kom je ze niet vaak tegen. Ook de tijdloze kleurencombinatie van Arktis zilver met zwart leer maakt dit tot een waardevaste investering. Het enige wat we kunnen aanmerken is de niet originele radio. De prijs lijkt al een voorsprong op eventuele prijsstijgingen te hebben genomen met een forse € 24.750.

Deel hieronder je mening over deze M3!

Tags from the story
0 replies on “BMW E36 M3”