Alfa Romeo Montreal

De Alfa Romeo Montreal werd laatst nog door het Britse Classic Driver als een jonge klassieker met potentiële waardestijging benoemd. De tweepersoons sportwagen werd voor het eerst aan het grote publiek getoond als prototype tijdens de wereldtentoonstelling in 1970 in Montreal, drie jaar daarna werd het productiemodel tijdens de Autosalon van Genève gepresenteerd. Het ontwerp was van de hand van Marcello Gandini die op dat moment werkzaam was bij Bertone en tevens tekende voor legendarische ontwerpen als de Lamborghini Miura, Lamborghini Countach en de Lancia Stratos. Hoe kan het anders met zo’n portfolio dat de Montreal een lust voor het oog is en een potentiële klassieker van de toekomst is!

Video:

In eerste instantie was men voornemens een middenmotor te plaatsen, vandaar de luchtinlaten achter de portieren, echter later werd besloten de motor toch voorin te plaatsen. Daar lag een van een wedstrijdmotor afgeleide 2.593cc V8 gekoppeld aan een vijfversnellingsbak. Toen de auto in 1971 te koop kwam in Nederland kon je deze kopen voor 41.225 gulden. Een verkoopsucces werd het nooit, tot 1977 zouden er maar 3.925 Montreals van de band lopen.

Alfa Romeo Montreal

Deze Alfa Romeo Montreal uit 1971 in schitterend Le Mans Blauw met beige interieur wordt in Duitsland te koop aangeboden door Auctionata. De Montreal is nieuw geleverd in Duitsland en beschikt nu over Italiaanse papieren. De teller in het sexy interieur geeft een kilometerstand weer van 93.961km. De laatst beurt zou in oktober 2015 zijn uitgevoerd. Bieden kan vanaf € 40.000 op 22 april aanstaande in Berlijn.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo Montreal”