Alfa Romeo Montreal 1975

De Alfa Romeo Montreal werd laatst nog door het Britse Classic Driver als een jonge klassieker met potentiële waardestijging benoemd. De tweepersoons sportwagen werd voor het eerst aan het grote publiek getoond als prototype tijdens de wereldtentoonstelling in 1970 in Montreal, drie jaar daarna werd het productiemodel tijdens de Autosalon van Genève gepresenteerd. Het ontwerp was van de hand van Marcello Gandini die op dat moment werkzaam was bij Bertone en tevens tekende voor legendarische ontwerpen als de Lamborghini Miura, Lamborghini Countach en de Lancia Stratos. Hoe kan het anders met zo’n portfolio dat de Montreal een lust voor het oog is en een potentiële klassieker van de toekomst is!

Video:

In eerste instantie was men voornemens een middenmotor te plaatsen, vandaar de luchtinlaten achter de portieren, echter later werd besloten de motor toch voorin te plaatsen. Daar lag een van een wedstrijdmotor afgeleide 2.593cc V8 gekoppeld aan een vijfversnellingsbak. Toen de auto in 1971 te koop kwam in Nederland kon je deze kopen voor 41.225 gulden. Een verkoopsucces werd het nooit, tot 1977 zouden er maar 3.925 Montreals van de band lopen.

Alfa Romeo Montreal

Deze zilvergrijze Alfa Romeo Montreal uit 1975 wordt te koop aangeboden door Garage 11 in Duitsland. De Alfa is nieuw geleverd in Spanje en is volgens de verkoper nooit gerestaureerd, roestvrij en er zou nooit aan gelast zijn. Vanwege cosmetische redenen is de auto wel een keer van een nieuwe laklaag voorzien. De historie zou goed gedocumenteerd zijn. De prijs is € 79.900.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo Montreal 1975”