Alfa Romeo Giulia GT Aluminium Body 1969

De Alfa Romeo GT, intern bekend als de Alfa Romeo 105/115 serie, is een reeks Coupé’s gebouwd tussen 1963 en 1977. Het was de opvolger van de gevierde Giulietta Sprint maakte gebruik van een verkort platform van de Giulia.

De Italiaan Giorgetto Giugaro tekende voor het ontwerp en dat bleek een schot in de roos! Vandaag de dag wordt het model nog steeds geroemd om zijn perfecte verhoudingen van staal en glas. Ook de rechtopstaande grille met grote koplampen waren voor die tijd baanbrekende stijlelementen en werd door vele andere autofabrikanten gekopieerd.

Alle types beschikten over een viercilinder motor variërend van 1.290cc tot 1.962cc in combinatie een handgeschakelde vijfbak. Rondom werden er schijfremmen gemonteerd.

De GTA was het antwoord van Alfa Romeo op de Lotus Cortina, destijds één van de lichtste raceauto’s met een coupé carrosserie. Niet dat de Giulia zo zwaar was met ongeveer 1.000 kilo, het bracht de Italiaanse ingenieurs er wel toe om een lichtgewicht variant te bouwen met de bedoeling ongeveer 450 pond kwijt te raken. Men ging ver, niet alleen de bodypanelen werden in aluminium uitgevoerd maar ook het dashboard en de stoelen. Het gevolg? Dominantie op de circuits!

HET AANBOD

Deze Alfa Romeo Giulia GT uit 1965 wordt te koop aangeboden in Portugal. Het betreft een vroege GT met aluminium body die het grootste gedeelte van zijn carriere als racer is gebruikt. Een paar jaar geleden is de Alfa geheel opnieuw opgebouwd met diverse upgrades om snel te zijn op het circuit met behoud van de meeste originele onderdelen. De 1.600cc motor zou grandioos herbouwd zijn en levert een flinke 162pk. Daarnaast is er een limited slip differentieel aangebracht en klinkt de uitlaat als muziek in de oren zoals onderstaande video laat zien:

Deze Alfa is werkelijk onweerstaanbaar, voor € 59.000 staat ie bij jou in de garage. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over deze Alfa!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo Giulia GT Aluminium Body 1969”