BMW E21 316 Baur TC1

Baur was een carrosseriebouwer uit Stuttgart van 1910 tot 1999 die bekend stond om het werken met kunststof. Na de oorlog was er geen geld meer voor nieuwe auto’s en besloot Baur, die voorheen voor Mercedes-Benz en Maybach produceerde, oude auto’s van een nieuwe carrosserie te voorzien. Tevens bleef Baur kleine aantallen produceren voor o.a. BMW waar de basis werd gelegd voor een lange samenwerking.

In eerste instantie werd de 2002 als geheel open versie door Baur geproduceerd. Echter bleek de carrosserie niet stijf genoeg wanneer er stevig mee werd gereden. Om dat probleem te verhelpen werd de Targa-beugel geintroduceerd. Het middenpaneel was daarbij uitneembaar en de achterruit kon worden neergeklapt. Uiteindelijk zou dit een beproefd concept blijken bij de conversies van BMW’s naar cabriolet door Baur. Zo werd de opvolger van de 2002 serie, de BMW E21, eveneens geleverd als Baur cabriolet, genaamd TC1.

HET AANBOD

Deze Henna rode BMW E21 316 Baur TC1 uit 1983 betreft een origineel Nederlandse auto met slechts 127.000km op de teller en wordt nu te koop aangeboden in eigen land via Autoscout24.nl. Volgens de verkoper is de Baur altijd goed onderhouden en heeft deze 3.000km geleden een nieuwe koppeling gekregen. Op basis van de typeaanduiding zou je verwachten een 1.600cc motor aan te treffen, bij deze versie ligt er echter een originele 1.766cc viercilinder in lijn onder de kap die een levendige 90pk produceert. De auto kent nagenoeg geen roest, wel een paar kleine blaasjes in de lak en een roestplek onderaan de voorspoiler. Het interieur is, op de wang van de bestuurdersstoel na, zeer netjes. Over de kap hoeft een nieuwe eigenaar zich geen zorgen te maken, deze is onlangs nog vervangen ter waarde van € 1.190. Ze beginnen zeldzaam te worden deze TC1’s, mede door het lage productieaantal van maar 4.995 stuks. De prijs van deze Baur TC1 is € 5.950.

Deel hieronder je mening over deze BMW!

Tags from the story